Hem Aktuellt DRUPA 2016

DRUPA 2016

2016-02-19
Drupa var ett mycket bra event för vår del och vi vill tacka alla kunder som kom och mötte upp med oss där.

Det är alltid spännande med Drupa där man ser den snabba utveckling som sker i vår bransch. Vi hade många nyheter att visa dels i vår egen Plockmatic/Morgana monter men också hos våra övriga leverantörer som EBA, Uchida, Vivid m fl,

I vår egen monter fick vi se den nya Plockmatic vaccumfeedern VF602 som kommer att bli ett fint komplement i booklet tillverkningen i mellansegmentet. VF602 är en mycket snabb och driftsäker feeder som förbättrar produktionskapaciteten. Vi visade också upp det nya kuverteringssystemet REFLEX som är ett nyutvecklat modulärt system som man anpassar och /eller kan vidareutveckla alltefter behov.

Vi visade också upp ett antal spännande nyheter från Morgana. Den nya DIGIFOLD PRO385 är en ny big och falsmaskin med mycket stor laddningskapacitet, hög hastighet och psychology-essays.com psychology-essays.com samtidigt den perfekta bigningskvaliteten som Morgana gjort sig kända för. Parallellt med denna visades även den nya AUTOCREASER PRO385 som är en ren automatisk bigmaskinen med hög kapacitet. Vi visade också upp den kompletta linjen av PUR bindmaskiner. Familjen består av fyra modeller alla med namnet DIGIBOOK och med modellbeteckningarna 150, 200, 300 och 450. Denna bredd av modeller gör att det finns en modell för varje behov.

Hos Uchida kunde vi visa upp de nya modellerna av smarta skärautomater som är en fortsättning på de tidigare framgångsrika modellerna Classic och Quattro. De nya modellerna heter AeroCut One och den mest avancerade på marknaden AeroCut Prime. Båda dessa modeller hade en aldrig sinande ström av intresserade besökare.

Hos EBA visades bland annat den nya touchpanelen på toppmodellerna EBA5560 LT och EBA7260 LT. Ideal/EBA har alltid haft absolut högsta kvalitet på samtliga produkter och är dominerande i världen på skärmaskiner upp till 72cm skärbredd.

Vivid satsade stort på de nya modellerna av enkelsidiga laminatorer och introducerade den nya autofeedmodellen MATRIX AutoFeed. Modeller heter MX370, MX370P, MX 530 och MX530P. P i modellbeteckningen står för pneumatisk vilket är viktigt när önskar foliera. Foliering var också en absolut höjdpunkt på Drupa då det är uppenbart att många vill kunna höja kvaliteten på det tryckta mediat genom att applicera foliering.